Hasznos ötletek angol nyelvtanuláshoz

Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Ez nemcsak hasznos, hanem olyan szempontból is igaz, hogy minden nyelv máshogy tapogatja le a valóságot, ezért egy új nyelv mindig új lehetőséget is teremt a valóság felfedezésére. Kívánom, hogy ezzel a felfedezői kíváncsisággal vágj neki, és akkor a nyelvtanulás soha nem lesz unalmas kötelesség.

Online szótár

Utolsó kommentekJOKES BY KIDS

Valamiből meg is kell élni...

www.sejtkiraly.hu - Flavin7-es természetes magyar étrend- kiegészítők, vitaminok – Sejtkiraly.hu webáruház, tanácsadás, hatásterületek szerinti javaslatok és információk

Naptár

július 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

You are beautiful

2013.02.28. 08:18 aranynap

Egy apró matrica, ami világméreteket öltött...

Szólj hozzá!

Címkék: video inspiráló

John Hunter a Világbéke játékról

2012.07.07. 10:34 aranynap

A kitüntetésben részesült tanár és oktatási szakértő, John Hunt összegyűjti a világ minden problémáját egy farost lemezen, és hagyja, hogy a negyedikesei megoldják őket. Ebben a TED előadásban elmagyarázza, hogy a Világbéke játék hogyan vonja be a diákokat, és hogy a tanulságok, amiket megtanít -- spontán és mindig meglepő módon -- mennyivel messzebb mennek, mint amire a hagyományos iskolai órák képesek.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás

Min szeretnél változtatni a következő 30 napban?

2011.11.29. 08:02 aranynap

Van olyasmi, amit mindig meg kellett volna csinálnod, meg akartad csinálni, de aztán valahogy... mégsem? Matt Cutts azt javasolja, próbáld ki 30 napig. Ez a rövid, kedélyes előadás egy ügyes trükköt kínál arra, hogy hogyan gondolkodjunk a célok kitűzéséről és eléréséről.

Matt Cutts beszámol arról, hogy mennyire megváltoztatta az életét, hogy 30-napos periódusokban új szokásokat alakított ki. Érdemes egyszerű, fenntartható lépésekkel kezdeni, melyek tovagyűrűzve nagy eredményekhez vezetnek.

Inspiráló tanácsa:  "Mire vársz még? Garantálom, hogy a következő 30 nap így is, úgy is el fog telni, ha tetszik, ha nem. Gondolj hát valamire, amit mindig is ki akartál próbálni, és adj neki egy esélyt a következő 30 napra."

Szólj hozzá!

A P22 kórus - az éneklés öröme

2011.11.14. 23:17 aranynap

Ez a New York-i általános iskolai énekkar sok gyereknek jelent létfontosságú lehetőséget. Gregg Breinberg, az iskola énektanára 2000-ben alapította a kórust az ötödikesek számára. A folyamatosan cserélődő tagságú kórus azóta világhírűvé nőtte ki magát, van Wikipedia oldala, és Youtube csatornája is.

Ilyen kórusélményre minden gyereknek szüksége lenne; ahogy Kodály mondta: Legyen a zene mindenkié!

Szólj hozzá!

Címkék: zene

Rajzolj pálcikaembert!

2011.11.03. 08:10 aranynap

stickman.JPGRajzolj pálcikaembert ezen a szórakoztató kis weboldalon: www.drawastickman.com, ahol egy kedves, interaktív történet alkotójává válsz. Miután megrajzoltad a pálcikaembert, a Done gombra kattintva életre kelted, majd újabb rajzokkal veszel részt a pálcikahős kalandjaiban.

Ha kész, mondd el, hogy mi történt.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

Találd meg a szenvedélyed!

2011.09.19. 09:33 aranynap

Jennifer Gresham gondolatai a szenvedélyről és a karrierválasztásról Neked is sokat segíthetnek, hogy az életed boldogabbá váljon.

Passion Webinar: Jen Gresham on Careers from Leo Babauta on Vimeo.

Szólj hozzá!

Pranav Mistry, a zseniális feltaláló

2011.05.22. 19:42 aranynap

Az indiai Pranav Mistryről az egész világ szuperlatívuszokban beszél.  Az alábbi TED-előadásban az általa kifejlesztett Hatodik Érzék technológia izgalmas új lehetőségeit ismerteti.

Hogy lehet a mindennapi mozdulatokhoz kapcsolódó tudást hasznosítani a digitális világgal folytatott interakcióban? A billentyű és az egér használata helyett a számítógépet is használhatjuk-e úgy, ahogy a fizikai világ tárgyaival 'kommunikálunk'? Pranav Mistry első kísérletében két egérből egy mozgásérzékelőt szerelt össze, amit a kézfejére erősítve, a kézfeje mozdulatait leképezte a számítógépére. Ez még 2000-ben történt.

A fizikai és a digitális világ további egymásba olvasztását kutatva egyre intuitívabbá tette a számítógépes felületet.Megoldotta például, hogy a  kézírásos post-it cédulát sms-ként lehessen elküldeni, vagy egyből megjelenjen a digitális naptárban. Elkészített egy olyan tollat is, amivel 3D-s rajzokat lehet készíteni.

Majd ellenkező irányból közelítve a problémát, fogta a digitális információt és kivetítette a fizikai világra, kiszabadítva a pixeleket, a fizikai valóság részévé téve őket. És megszületett a nyakban hordható, parányi kamerát és projectort tartalmazó, intuitív eszköz: a SixthSense (Hatodik érzék), ami érti a kézmozdulatokat, és bármilyen fizikai felületből munkafelületet teremt. A fiatal feltaláló azt ígéri, hogy nyílt forráskódú szoftverként fogja terjeszteni találmányát, hogy az minél nagyobb tömegekhez eljuthassanak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

Funny talking animals

2010.12.18. 22:30 aranynap

Egy kis nyelvlecke a BBC-től :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatok humoros

Don Hertzfeldt

2010.12.17. 10:51 aranynap

Don Hertzfeldt rajzfilmjeit az élénk fantázia és az elgondolkodtató feketehumor jellemzi; névtelen pálcikaemberkéi rendre abszurd és nevetséges helyzetekbe kerülnek, ahol a képsorok szenvtelensége a mégiscsak-rólunk-szól érzését váltja ki.  Az élet értelmét távlatokba helyező The Meaning of Life című 12 perces filmje most egy hétig ingyen tekinthető meg a mubi.com online mozioldalon, feliratkozás után. A fiatal alkotóval készült 2002-es interjúban Don Hertzfeldt arról mesél, hogyan lépett az önkifejezés e formájának az útjára, és hogy mennyire fontos számára, hogy megalkuvás nélkül valósítsa meg elképzeléseit:

Szólj hozzá!

Címkék: rajzfilm

Ázsia felemelkedése

2010.12.14. 19:57 aranynap

Hans Rosling svéd orvos és kutató élvezetes, statisztikai alapú előadásában bemutatja a világ gazdasági növekedését 1858-tól, és megjósolja, hogy Kína és India mikorra fogja túlszárnyalni az Egyesült Államokat. Rosling weboldalán, a www.gapminder.org -on pedig az egyébként száraz nemzetközi statisztikákat interaktív, szórakoztató módon lehet tanulmányozni.  (A videón a magyar felirat bekapcsolható.)

Szólj hozzá!

Willard Wigant mikroszkopikus világa

2010.11.15. 21:11 aranynap

A TED Talks-ban szereplő Willard Wigant nemcsak mint hihetetlenül parányi mikroszobrok készítője mutatkozik be, hanem személyében egy finom humorú embert is megismerhetünk. Willard így nyilatkozik a kezdetekről: "It was a fantasy world I escaped to where my dyslexia didn't hold me back and my teachers couldn't criticize me. That's how my career as a micro-sculptor began." Inspiráló Willard hozzáállása, ahogy a hátrányos helyzetéből sikert kovácsolt. (A videón bekapcsolható az angol felirat.)

Szólj hozzá!

Pigeon Impossible

2010.07.15. 08:13 aranynap

A Pigeon Impossible c. animáció számos díjat kapott, többek között a 2009-es montreáli filmfesztiválon a legjobb rövidfilmnek járó első helyezést nyerte el. Egy titkosügynök szupertitkos aktatáskája és a kíváncsi galamb esetét hat perces, izgalmakkal teli, látványos animációban egyetlen szó nélkül "beszéli el." Miután megnézted, foglald szavakba a történetet.

 
 
 
 

Szólj hozzá!

Minden napra egy kép

2010.07.13. 14:33 aranynap

A Creativity Portal honlapon minden nap új inspiráló kép jelenik meg, és egy sor a kép alatt, azzal a céllal, hogy ihletet adjon kreatív gondolatokhoz, és megfogalmazásukhoz. Akár minden nap írhatsz egy bekezdést a kép, illetve az alatta levő sor alapján.

 

 

 

1 komment

Címkék: kép fogalmazás

A bulizás mellékhatásai

2010.06.25. 18:01 aranynap

A National Geographic videója a zaj és az alkohol egészségkárosító hatásairól.

 

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség

A Vosztok-tó érintetlen világa

2010.06.23. 08:38 aranynap

Az Antarktisz mélyén a tudósok megdöbbentő felfedezése nyomán a világ egyik legnagyobb tava vált ismertté: a Vosztok-tó, amit kb. négy kilométer vastag jégpáncél fed. A kutatók izgatottságát az okozza, hogy a jégalatti tó feltehetőleg ősi, számunkra ismeretlen mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek több millió éves elszigeteltségben maradtak fenn, másrészt a tó kutatása a földönkívüli élet kutatásának modelljeként is szolgálhat. A Vosztok-tóról szóló film a topdocumentary.com oldalon megtekinthető, a videó szövege pedig itt található.

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány